locatie
Arnhem
diensten
  • Integratief kindertherapeut
  • Coach-counselor voor volwassenen en ouders.
beschikbaarheid
Ik ben beschikbaar op afspraak.
telefoonnummer
024-34 43 389
email
info@heelicopter.nl
website
http://www.heelicopter.nl/

Wie ben ik?
Ik ben geboren en opgegroeid in Zeeland, ben getrouwd,  en we hebben een prachtzoon van 11 jr. Ik houd van mensen ontmoeten, ook intercultureel; doelgericht ontwikkelen; lezen; nieuwe dingen ontdekken; natuur; schilderen; wandelen en joggen.

Wat heb ik gedaan?
Oorspronkelijk studeerde en werkte ik in de gezondheidszorg, als (kinder-)verpleegkundige en daarna als verloskundige (Nijmegen en omgeving). Ook heb ik enkele jaren les en praktijkbegeleiding gegeven in kinderverpleegkunde en verloskunde in Swaziland (Nazarene Nursing College en R.F.M. Hospital).

Via Groundwork raakte ik geinteresseerd  in het begeleiden van veranderprocessen bij mensen, en ben ik Groundwork Coach geworden. Omdat veel volwassenen aangeven dat hetgene waar ze last van hebben in de kindertijd begonnen is, ben ik de Integratieve Kindertherapie Opleiding aan de Academie voor Psychotherapie, Amsterdam gaan volgen.  

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Ik ben geregistreerd bij de Vereniging van Integraal therapeuten (V.I.T.) en Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (N.A.P.).  Ook ben ik actief binnen het  netwerk van christelijke kindertherapeuten (N.C.K.T.). 

Hoe ga ik te werk als coach?
Als eerste richt ik me op het creeëren van een veilige omgeving van warme acceptatie, het vergroten van zelfvertrouwen en  mobiliseren van  hoop. Om vervolgens cliënt  vanuit zijn kracht naar zijn doel te begeleiden. Ik werk op integratieve wijze,  d.w.z.  benut  de meest krachtige interventies en werkvormen uit verschillende soorten  therapieën en zienswijzen; die aansluiten bij de voorkeuren en de hulpvraag van deze unieke cliënt; daarbij zet ik mijn empathisch vermogen optimaal in. Zo kan het traject kortdurend zijn. Sleutelwoorden daarbij zijn: actief luisteren, uitnodigen, verbinding, humor, creativiteit, improviseren.   

Zie ook www.heelicopter.nl

Wat zijn mijn specialisaties?
Ik richt me voornamelijk op kinderen van de basisschoolleeftijd (4-13 jaar), en ouders die een betere band met hun kind willen krijgen, en professionals die beter met kinderen willen omgaan.
Ik geef trainingen Psychosociale Weerbaarheid aan jonge kinderen; trainingen Effectief Communiceren met Kinderen voor professionals die met kinderen werken; en trainingen op maat.  

Ook begeleid ik graag groepen bij het opstarten met  G.R.I.P.