locatie
Onnen (Groningen)
diensten
  • Integratief coach volwassenen
  • kindercoach
  • trainer sociaal-emotionele vaardigheden
  • begeleider GRIP groep
beschikbaarheid
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag. In overleg 's avonds.
telefoonnummer
06-21197090
email
info@fokus-coaching.nl
website
http://www.fokus-coaching.nl/

Wie ben ik?

Ik ben Martine Buist, getrouwd met Marcel en we hebben twee kinderen in de tienerleeftijd.

Vanuit passie voor mensen, psychologie en gedragsverandering heb ik me de afgelopen jaren laten omscholen tot psychosociaal hulpverlener en coach. In dat proces ontdekte ik, allereerst bij mezelf, dat er blijvende groei mogelijk is. En met deze hoopgevende ontdekking ben ik begin 2017 gestart met Fokus-coaching, waar ik jong en oud begeleid in de beweging van overleven naar leven.

 

Ik hou van wandelen, tuinieren, lezen en bakken. Ik ben graag in de natuur met mijn gezin of vrienden.

Kernwaarden die mij typeren; transparant, humor, analytisch, nuchter, gevoelig, creatief.

 

Wat heb ik gedaan?

Na een aantal jaren als verpleegkundige in ziekenhuizen te hebben gewerkt, maakte ik de switch naar de huisartsenpost als triage-assistent. Later ben ik via de opleiding Toegepaste Psychologie bij buroboaz terechtgekomen waar ik me bezighield met coachen van groepen kinderen & ouders en het schrijven van sociaal-emotionele trainingen voor kinderen.

Binnen mijn praktijk werk ik met volwassenen, kinderen & gezinnen. Ik houd me verder bezig met het ontwikkelen van groepsgewijze trainingen over verschillende onderwerpen (stress, (geloofs)opvoeding). Daarnaast werk ik als psychosociaal begeleider bij Syncope hulpverlening.

 

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Ik sta geregistreerd in het coachregister van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Hoe ga ik te werk als coach?

Een coachingstraject begint met een intakegesprek waarin jouw hulpvraag en doelstelling centraal zullen staan. In dit gesprek kun je ook ontdekken of je je prettig voelt bij mij. Dit is een belangrijke voorwaarde om open te kunnen kijken naar jouw binnenwereld. Mijn bijdrage hieraan is een houding van gelijkwaardigheid, acceptatie, respect en de aanwezigheid van warmte, humor en transparantie.

Ik werk integratief en ervaringsgericht en pas in onze gesprekken de Groundwork-principes toe. We werken met dat wat in het moment de meeste aandacht vraagt en je belemmert. Ik maak gebruik van verschillende methoden en technieken; lichaamswerk, oplossingsgericht-, contextueel coachen en ‘een taal erbij’. De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, maar kan ook buiten tijdens een wandeling in het bos.

Eens per 5 gesprekken volgt een (tussen)evaluatie om te bepalen of je de juiste route loopt richting je doelen.

Wil je meer weten: www.fokus-coaching.nl

 

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)?

Thema’s als stress- en spanningsklachten, zoeken van balans, verbinding hoofd-hart-handen, onzekerheid, ik in relatie tot de ander, grenzen, zelfbeeld en zelfvertrouwen, etc.

Kind- en oudercoaching, opvoedvragen.

Wandelcoaching.