Groundwork is opgericht door de Nieuw-Zeelandse psychologe Michelle van Dusseldorp. In het jaar 2000 is ze met haar gezin naar Nederland verhuisd, waar ze naar eigen zeggen in een uitgehongerd land terecht kwam: "Al in mijn eerste week ontmoette ik meer mensen met een burn-out dan in mijn hele periode in Nieuw-Zeeland." Dit raakte haar, want Michelle heeft passie voor mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Ze ziet mensen graag ontwikkelen en groeien, zodat ze een gezond en betekenisvol leven kunnen leiden.

Het begin

Michelle ontmoette haar man Cris in Nederland bij de organisatie Jeugd met een Opdracht, waar ze tijdelijk woonde. Na hun trouwen vertrokken ze naar Nieuw-Zeeland; in eerste instantie voor een paar jaar, maar dat werden er uiteindelijk veel meer. De kerk vroeg hen om een opvanghuis voor mannen op te richten; Bethel House.

“Bethel House was al gauw een geliefde plek”, vertelt Michelle. In dat gezinshuis vingen ze mannen op die worstelden met problematieken als verslaving of criminaliteit. Zelf woonden Michelle en Cris met hun jonge gezin in een piepklein huisje op het terrein. Het verhaal van één van de mannen in hun opvanghuis legde de kiem voor Michelle’s missie:

"Deze man bloeide aanvankelijk op, maar viel later terug en hing zichzelf op. Zijn leven was voor mij een spiegel: kennen we niet allemaal momenten van intense worsteling?"

Ik kan veranderen

In haar boek 'Ik kan veranderen' legt Michelle de
theoretische basis voor Groundwork. Hierin beschrijft
ze haar visie op basis van psychologische inzichten en
bijbelse principes. De theorie is afgewisseld met voorbeelden
uit de praktijk. In elf stappen legt ze uit hoe je door zelfinzicht
tot verandering kunt komen.

 

Studie

Naast haar ervaringen met onder andere Bethel House, is Michelle gediplomeerd psychologe. Ze heeft haar Bachelor in Psychologie behaald aan de Massey University in Nieuw Zeeland. Daarna studeerde ze integratieve psychotherapie (een vierjarige post-HBO opleiding) aan de Nederlands Academie voor Psychotherapie. Na het behalen van haar diploma volgde ze de Masterclass Psychotherapie en ontving ze haar European Certificate of Psychotherapy (ECP). Ze is tevens ook LVSC geregistreerde GZ supervisor.

Coachopleiding en lezingen

Michelle traint de coaches in de coachopleiding samen met een team van docenten. Daarnaast geeft ze diverse lezingen door heel Nederland over thema's als identiteit, opvoeding of het stellen van grenzen. Als ervaren spreekster weet ze elke doelgroep te boeien en te inspireren. Ze vindt het een uitdaging om complexe zaken simpel en begrijpelijk te maken, zodat haar toehoorders er zelf iets mee kunnen.

30-10-2014
In de EVA nummer 9 staat een interview met Michelle van Dusseldorp.

Deze kunt u hier teruglezen.

20-01-2013
Michelle gaf vorig jaar een interview in het programma Dit is de Zondag.

Dit interview kunt u hier teruglezen

11-03-2012
In het programma Nederland zingt op Zondag gaat Ds. Van der Veer op bezoek bij Michelle van Dusseldorp. Ze vertelt wat het haar heeft gekost om haar identiteit te vinden.

Deze uitzending kunt u hier terugkijken.