Wij houden graag een spreekbeurt, lezing of training voor jouw team, organisatie, kerk of groep. Je kunt van ons altijd een mix van theologische en psychologische principes verwachten die we persoonlijk maken voor de toehoorders. Wij willen mensen nieuwe inzichten geven, handvatten aanreiken en in beweging zetten. 

Onze sprekers en trainers zijn bevlogen en enthousiast. Ze beschikken over een brede kennis en ervaring. Iedereen is opgeleid in het gedachtengoed van Groundwork en de principes van integratieve therapie en coaching. Je zult merken dat ze echt wat teweeg kunnen brengen. 

Wij geven trainingen aan allerlei soorten groepen en teams, zoals: leiderschapsteams, teams uit het bedrijfsleven, pastorale teams, vrouwengroepen, mannengroepen, ministry teams, outreach teams, jeugdgroepen, ouders van tieners  en natuurlijk kerkelijke groepen of bedieningsteams die verder willen groeien in een bepaald gebied. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen via spreekbeurten@groundwork.nl

De onderwerpen die we kunnen behandelen zijn divers, omdat onze sprekers/trainers verschillende specialisaties hebben. 

Mogelijke onderwerpen: 

  1. Omgaan met emoties
  2. Gods liefde ervaren
  3. Zicht krijgen op jezelf
  4. Bouwen aan sterke relaties
  5. Sterk en met balans in het leven staan
  6. Beter samen werken
  7. Sterke gezinnen met mooie kinderen

1. Omgaan met emoties

Emoties, we hebben ze, we voelen ze. Het maakt ons wie we zijn. Het is goed om emoties te herkennen, te erkennen en ermee te leren omgaan. Dat is voor velen nogal een uitdaging. Sommigen kennen hun emoties niet, anderen weten niet hoe hiermee om te gaan. En, emoties doen vaak pijn, kunnen lastig zijn en je in de weg zitten. Hoe moet je ermee omgaan? Punten die we kunnen meenemen bij dit onderwerp zijn:

2. Gods liefde ervaren

We hebben vaak in de loop van ons leven deuken en butsen opgelopen. We zijn beschadigd, we hebben gedrag, gedachten of overtuigingen aangenomen die niet kloppen bij de werkelijkheid van Gods liefde.  Wij willen je helpen zicht te krijgen op wat  de echte waarheid is en deze waarheid te laten zakken van hoofd naar hart. Daarbij willen we je Gods waarheid van liefde, trouw en genade laten ervaren. Onderwerpen die we hierbij meenemen:

3. Zicht krijgen op jezelf

Het echt kennen van jezelf is vaak nog een hele klus. Zeker als je van jezelf verwijderd bent geraakt. Je kan tegen dingen aanlopen die je niet wilt en je gedrag of in je denken. Je merkt bijvoorbeeld dat je niet goed weet wie je bent en wat je wilt, of dat je onzeker bent en twijfelt aan jezelf Het is goed te leren waar negatieve patronen  vandaan komen en ze om te buigen naar nieuwe gedrag en het ontwikkelen van een gezonde identiteit.

Wat hierbij meegenomen kan worden als onderwerpen zijn:

4. Bouwen aan sterke relaties

Verbinding met anderen is essentieel voor ons mensen. We zijn daarvoor geschapen. Maar dit kan ook lastig zijn. Door dingen die je overkomen zijn of door wat je is aangedaan.  We willen je helpen om te bouwen aan gezonde relaties. In je gezin, je familie, je kerk en op je werk.

Onderwerpen die we hierbij kunnen meenemen:

5. Sterk en met balans in het leven staan

Ons leven gaat vaak snel en jachtig. De druk is vaak hoog. Vooral op ons werk. We willen binnen Groundwork helpen om sterker te staan. We willen je handvatten bieden om je weerbaar te maken  tegen stress. Wetenschappelijke studies bewijzen dat de beste bescherming tegen stress is dat je in je kracht staat en bevlogen bent. Een goed zicht op waar jij goed in bent en enthousiast van wordt is daarom essentieel.

Wat kunnen we hierbij bespreken?

6.Beter samen werken

Goed zicht krijgen op elkaars behoefte, verwachtingen en kwaliteiten geeft een basis voor een sterk, goed functionerend team.  Groundwork principes zijn heel goed toepasbaar in teams. We hebben sprekers/trainers die gespecialiseerd zijn in het versterken van teams in kerken, bedrijven en andere organisaties.

7. Sterke gezinnen met mooie kinderen

Het gezin is  zo belangrijk. Het is een omgeving waar liefde, warmte en veiligheid mag zijn. Maar, het is een hele klus om daar goed invulling aan te geven.  We willen helpen om sterke gezinnen te bouwen in gezonde onderlinge verbinding.

Vragen die we hierbij kunnen behandelen: