Bijscholing

voor professionals

Als professional wil je blijven leren en ontwikkelen. Het houdt jou scherp en je dienstverlening op peil. Groundwork biedt verbredende en verdiepende bijscholing die is geaccrediteerd door de SKB. Daardoor kun je deze lesdagen inzetten voor PE-punten bij de beroepsvereniging(en) waarbij bent aangesloten.

Ons aanbod voor bijscholing voor coaches en therapeuten:

Bijscholing – Coaching bij Rouw en Verlies

Bijscholing Coach-professionals
1 bijscholingsdag | SKB-geaccrediteerd | 4 november 2022

Docent: Hans van der Esch

Datum: vrijdag 4 november 2022

Tijd: 9.30 uur - 17.00 uur

Locatie: Ede

SBU: 9

De mens die de kunst van het rouwen verstaat, staat vol en realistisch in het leven. Bovendien is hij zich bewust van de tijdelijkheid der dingen en is hij voorbereid op – onvermijdelijke – verandering en de aangekondigde of onaangekondigde overgangen in het leven. Dit geldt voor alle momenten waarop afscheid zich aandient: van het leven, in de liefde, wanneer kinderen het ouderlijk huis verlaten, in vriendschappen, bij verlies van werk, bij verlies van gezondheid. Of bij de overgang naar een volgende levensfase (van jeugd naar volwassenheid, bij pensionering). Rouw vraagt om aandacht en geduld; wanneer rouw – om welke reden ook – wordt uitgesteld, kan dit tot (onverklaarbare) klachten leiden. Tijdens deze nascholing wordt het bewustzijn op het belang van het doen van rouwtaken vergroot en worden praktische vaardigheden in het begeleiden van rouwwerk opgedaan. Ook wordt achtergrondinformatie over rouwverwerking, over de do’s en don’ts, over de fasen en het herkennen van de fasen in het rouwproces gegeven.

Hans van der Esch (1952) is werkzaam als integratief therapeut, hypnotherapeut, relatietherapeut en supervisor. Hij heeft ca. 25 jaar ervaring in psychotherapeutisch werk en hij heeft in dit werk geleerd dat het bij het merendeel van de mensen, die begeleiding zoeken, gaat over het achterlaten van wat was en het verlangen naar wat mag komen. Overgang is de movens van een ieder die begeleiding zoekt. Dat daarbij gerouwd moet worden over wat was, is een belangrijk onderdeel van een veranderingsproces. Dat het daarbij ook draait om de butsen en builen die mensen in hun leven oplopen (door leven en werk) is evident. Het begeleiden van deze processen is een voorrecht en een belangrijke drijfveer in dit werk.

€195,00
Inclusief:

  • Lunch
  • Een reader bij de lesstof
  • Na afloop een certificaat als bewijs van deelname
  • je bent gediplomeerd coach
  • je neemt deel aan de gehele studiedag

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan