Coaches

Esther Oosterom

Integratief coach en therapeut in opleiding
Locatie
Maassluis
Services
Coach en therapeut in opleiding
Beschikbaarheid
Dinsdag, donderdag en vrijdag
Telefoonnummer

Wie ben ik?

Voor mij is in verbinding zijn met anderen heel belangrijk. Ik ben geïnteresseerd in wie de ander is, wat hem bezighoudt en hoe hij zijn leven (be)leeft. De ontdekking dat ik als mens geen ‘human doing’, maar een ‘human being’ ben, heeft me geleerd te mogen zijn wie ik ben, geliefd door God en de mensen om me heen, los van wat ik doe. Vanuit wat ik zelf heb mogen ontdekken over wie ik ben, krachtig en kwetsbaar tegelijk, begeleid ik mensen op weg naar ‘leven & ZIJN’. Openheid, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die passen bij wie ik ben. In mijn vrije tijd geniet ik van sportieve uitdagingen en lees ik graag een goed boek.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb zowel in de geestelijke gezondheidszorg als psychiatrisch verpleegkundige en sociotherapeut gewerkt, als in het voortgezet en middelbaar onderwijs als docent. Daarnaast heb ik een periode in Papoea (Indonesië) gewoond waar ik ook lesgaf. Naast mijn eigen praktijk als integratief coach en therapeut in opleiding verricht ik ook maatschappelijke en pastorale werkzaamheden in een multiculturele wijk in Rotterdam-Zuid.  

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Ik ben afgestudeerd als coach bij Groundwork. Als therapeut in opleiding werk ik onder supervisie van een bij Groundwork aangesloten supervisor en ik ben studentlid bij de NVPA.

Hoe ga ik te werk als coach / therapeut?

Openheid en vertrouwen zijn voor mij de basis van waaruit we werken. In een vrijblijvend eerste gesprek, telefonisch of live, maken we kennis, onderzoeken we of ik je verder kan helpen en of je een klik ervaart. Daarna volgt een intake waarin we helder proberen te krijgen waar jij aan wil werken. Daarbij stellen we een behandelovereenkomst op die leidend is voor de vervolggesprekken. Gesprekken duren 1 – 1,5 uur en kunnen wekelijks tot maandelijks plaatsvinden, afhankelijk van wat jij fijn vindt. We evalueren regelmatig of we nog op de goede koers zitten en of we doorgaan met het traject of het gaan afronden. In gesprekken zoek ik graag de diepgang. Cliënten zeggen over mij:

Esther is enthousiast, betrokken en luistert onbevooroordeeld. In de gesprekken voel ik me op mijn gemak bij haar. Esther vraagt door en helpt me om te komen tot hetgeen waar het echt om gaat.

Vanaf het eerste moment voelden de gesprekken met Esther goed en vertrouwd. Door haar open en eerlijke houding was er meteen een klik. De manier van vragen stellen en de oefeningen die we deden, hielpen mij om inzicht te krijgen in mijn persoonlijke uitdagingen.

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)?

Ik bied coaching en therapie aan volwassen en jongvolwassen vrouwen. Specifieke ervaring heb ik opgedaan met het coachen van studenten en vrouwen met een andere culturele achtergrond. Ook begeleid ik mensen die vragen hebben rondom geloof en zingeving.

 

 

 

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan