Coaches

Joke Francissen

Integratief Coach, Integratief Therapeut in opleiding
Locatie
Wageningen
Services
Integratieve Coaching, Integratieve Therapie (i.o.)
Beschikbaarheid
Woensdag t/m vrijdag
Telefoonnummer

Wie ben ik?
Ik ben een rustig persoon, die houdt van gezelligheid en ook van diepgang. Ik hou van contact met mensen, gesprekken van hart-tot-hart en het leven delen. Betrokken, compassie, veerkracht, empathie, betrouwbaar, gelijkwaardig, doorzetter, ontwikkeling, kennis én ervaring zijn woorden die veel zeggen over mij.

Wat heb ik gedaan?
Van jongs af aan heb ik rode draad in mijn leven: het werken voor of met mensen. Van klantvriendelijk zijn in een winkel, werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg, werken bij vrouwenopvang tot mijn huidige baan waarin ik begeleiding bied aan mensen met een psychiatrische aandoening of ernstige psychosociale problemen bij het wonen, werken en leven. Door zoveel jaren werkervaring in de hulpverlening én door eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is te werken aan herstel en heling. Iedereen kan veranderen.

Omgaan met rouw en verlies is een belangrijk thema in mijn leven geworden. Toen mijn man plotseling ziek werd en overleed, stond ineens mijn leven op z’n kop. Daardoor werd ik letterlijk en figuurlijk geconfronteerd met de grenzen van het bestaan. Alles wat mij zekerheid en zelfvertrouwen gaf, was ineens onzeker geworden, mijn bodem leek weggeslagen. Ik rouw om mijn dierbare man én om het verlies van een deel van mezelf. Maar het doorleven van verdriet, gemis en pijn heeft gemaakt dat ik nieuwe verlangens ontdekte. Geleidelijk aan groeit er weer vertrouwen in het leven en de toekomst. Het verlies blijft moeilijk én ik vind weer kracht om door te gaan en mijn leven een andere ‘nieuwe’ invulling te geven.

Het voelt vanzelfsprekend om me te specialiseren in begeleiding bij rouw en verlies. Omdat ik weet en heb ervaren hoe belangrijk het is om in dat proces ondersteund te worden en de erkenning en handvatten te krijgen die nodig zijn.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Ik heb mijn Groundwork Certificaat tot Integratief Coach. Ik werk als zelfstandig Integratief therapeut in opleiding. De kwaliteit van mijn werk wordt bewaakt en bevorderd onder supervisie van een bij Groundwork aangesloten supervisor. 
Daarnaast ben ik student-lid van de beroepsvereniging het NVPA.

Hoe ga ik te werk?
Betrokken en betrouwbaar zijn voor jou vind ik heel belangrijk. Ik wil een veilige plek creëren waar jij hoop en vertrouwen ervaart en waar dit mag groeien. Een omgeving waarin jij je gezien en gehoord weet, je veilig voelt en erkend wordt.

Het is mijn verlangen om jou te begeleiden bij een proces van zelfontwikkeling of heling. Daarin mag ik een stukje met jou oplopen om te onderzoeken wat je belemmert, waar jij tegenaan loopt en wat er nodig is om vanuit jouw kracht te leven en innerlijke keuzevrijheid te ervaren. Zicht krijgen op een hoopvolle toekomst, waarin je rust ervaart en regie kunt nemen in jouw leven. In contact en verbinding met jouzelf en met de ander. Want... leven doe je niet alleen!

Je kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Ik vind het belangrijk elkaar te ontmoeten om te kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden in het proces dat jij graag wilt aangaan. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Als we beiden akkoord zijn, kan een traject starten. Een traject waarin je vanuit verantwoordelijkheid voor jouw proces gaat werken aan verbinding van denken, voelen en willen. Door regelmatige evaluaties bepalen we samen het verloop van het traject.

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)
Wanneer je het jezelf gunt en je de moed hebt om aan jezelf te willen werken, ben je van harte welkom. Vanuit mijn ervaring heb ik het verlangen om er te kunnen zijn voor mensen die rouw en verlies ervaren.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan